Bedankt voor uw interesse in Zico! Via de downloadbare PDF en de video op deze pagina, leert u Zico en zijn team beter kennen.


"Zico BV is een prille start-up dat de hospitalisatieperiode van jonge patiënten duidelijker en aangenamer wil maken. Via informatieve animatievideo’s en verschillende innovatieve toepassingen wordt er uitleg verstrekt, op niveau van het kind, over hun ziektes en behandelingen. Het is een dienst om dokters, verplegend personeel, ouders en andere stakeholders te ondersteunen en om patiënten te informeren en entertainen. Dit alles in een persoonlijk en gepersonaliseerd profiel, met enkel de correcte medische informatie, geselecteerd door de begeleidende dokter, die voor de jonge patiënt van toepassing is. Zico is hun buddy, die begeleiding biedt van de voorbereiding van thuis uit, tot het effectieve ziekenhuisbezoek en tot aan de nazorg of revalidatie."


Bij vragen, aarzel niet om ons te contacteren: info@zico.be

Een ziekenhuisopname is nooit eenvoudig. Of het nu om een consultatie, behandeling of langdurige opname gaat, het blijft een stresserende ervaring. Zeker voor kinderen. De recente gebeurtenissen zetten deze problematiek nogmaals in de verf.

Voor kinderen, is het niet vanzelfsprekend om alle medische informatie te begrijpen en te verwerken. Veel te vaak, blijven ze met vragen zitten die ze niet durven stellen of waar ouders nadien geen antwoord op weten. Momenteel zijn er hiervoor nog te weinig hulpmiddelen beschikbaar. Daarom bieden wij Zico aan.

Via korte informatieve animatievideo’s geeft Zico uitleg aan kinderen over hun ziektes en behandelingen. Op hun niveau. Elk kind, krijgt een eigen profiel en kan hierop enkel de informatie vinden die voor hem of haar van toepassing is.

“Heeft Emma astma maar moet ze geen puffer gebruiken maar wel een aerosol? Dan krijgt zij enkel algemene info over astma te zien én info over de aerosol. Niet over de puffer.” Zo, krijgen ze enkel de correcte en cruciale informatie aangeboden, op hun eigen niveau, die ze overal en altijd opnieuw kunnen bekijken.

Maar Zico is nog veel meer voor het kind. Zico is hun buddy, een vertrouwenspersoon. Samen spelen ze spelletjes (soms zelfs via augmented reality), Zico leest hen verhaaltjes voor en de kleinsten vinden ook troost in een Zico knuffel.

Zico is er voor elk kind. Afleiding door begeleiding. Zico.